Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stor polisinsats - Misstankar om grovt brott

Räddningstjänst, polis och ambulans larmades till Grängesberg på fredagskvällen. Enligt de första uppgifterna brann det i ett gammalt militärförråd. På lördagsmorgonen uppger dalapolisen att man har inlett en förundersökning gällande grovt brott.

Det var vid 19-tiden på fredagskvällen som larmet om en brand inkom till SOS Alarm. Räddningstjänst, ambulans larmades till platsen och en större polisstyrka fanns på plats. Polisen spärrade av ett större område och sökte med hundpatruller i närliggande skogsområde.

Exakt vad som har hänt ville inte polisen uttala sig om på fredagskvällen, utan hänvisade till förundersökningssekretess. Klart är dock att en åklagare från Jämtland är förundersökningsledare i ärendet.

På lördagsmorgonen var området fortfarande avspärrat och enligt uppgift till dt.se vaktades området av väktare. Dalapolisens vakthavande befäl uppger att det finns misstankar om grovt brott och att förundersökningen leds av åklagare i ett annat län.

Mer än så vill inte polisen i nuläget kommentera.