Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stor teaterföreställning till Östersund Arena

I maj spelas föreställningen "Norrländsk passion" i Östersund Arena, som en del av kulturhuvudstadsåret i Umeå.

"Norrländsk passion" ska turnera i Norrland under våren.

20 maj hålls den offentliga föreställningen i Östersund Arena. Dessutom kommer det att hållas skolföreställningar.

– Och vi försöker få en till offentlig föreställning, säger Karin Thomasson (MP), ordförande i kultur- och fritidsnämnden i Östersunds kommun.

”Norrländsk passion” innehåller teater, dans, musik och projektioner. Tre dramatiker med rötter i Norrland – Camilla Blomqvist, Gustav Tegby och Therese Söderberg – har skrivit varsin ny pjäs som tillsammans utgör grunden i föreställningen.

Giron Sámi Teáhter bidrar med en orkester och från länet medverkar Teater Barda med delar ur sin dansföreställning "De sociala kongresserna". Dessutom medverkar lokala körer på varje spelort, i Östersund Rock- och popkören. Regissör är Olle Törnqvist.

– Jag tycker det är kul att man utnyttjar arenan till det här, säger Karin Thomasson.

Nämnden har beslutat att erbjuda Västerbottensteatern att hyresfritt använda arenans A-hall från måndag 19 maj till torsdag 22 maj. Hyreskostnaden på 60 000 kronor tas från nämndens anslag för underhållskostnader.

I december beslutade nämnden även att stötta projektet med 100 000 kronor.

Huvudman för samarbetsprojektet är Västerbottensteatern. Andra medverkande är Norrbottensteatern, Teater Västernorrland/Scenkonstbolaget, Giron Sámi Teáhter i Kiruna och Estrad Norr i Jämtlands län.