Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stora förhoppningar på EU-projekt i Lofsdalen

Juni blir en spännande månad för Lofsdalens utveckling. Då tas beslutet om byn ska få hjälp av EU-medel­ att utveckla sin infrastruktur under tre år.
Totalt uppgår projekt­ansökan till 14,2 miljoner kronor.

Just nu håller turistchefen Katarina Lidberg och näringslivet i Lofsdalen på att arbeta med en ansökan att få genomföra ett EU-projekt. Tanken med projektet är att man ska se över säkerheten i Lofsdalen, knyta samman byn genom ny infrastruktur i form av gångvägar och transporter mellan boende, liftar och matställen.

Projektet ska även se över möjligheterna att få Lofsdalen att bli en destination för turism året runt.

ett måste att se över infrastrukturen. Lofsdalen har växt fort och det finns en hel del som skulle behöva göras, inte minst säkerhetsmässigt, förklarar Katarina Lidberg.

– Möjligheterna att förflytta sig mellan de olika områdena är inte så bra och det gör att många turister väljer att stanna hemma i stugorna.

tänkta projektet är att ungefär 7,5 miljoner ska satsas på infrastrukturdelen och resten på att produktutveckla och förlänga säsongen.

– Vi är en bit på väg med året runt-verksamheter men det går att göra ännu mer, säger Katarina Lidberg.

Hon berättar att målet för den delen är bland annat att öka antalet gästnätter sommartid med 10 procent.

– Tanken är att Lofsdalen ska hitta ett 10-tal nya aktiviteter att lyfta fram sommar och vinter samt att vi ska utveckla ett 20-tal som redan finns.

Ansökningstiden för projektet går ut i mars, beslut tas i juni och om allting går igenom ska projektet starta under juli månad för att sedan pågå i tre år.