Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stora helvetet öppnar i slutet av sommaren

Tågtrafiken förbi Stora Helvetet utanför Storlien kommer inte i gång förrän efter sommaren. Det gjordes klart i en sittning mellan Trafikverket och Regionförbundet på tisdagen.

– En stor besvikelse. Vi hade räknat med månadsskiftet juni-juli. Nu försvinner praktiskt taget hela sommaren, säger Thomas Hägg, som är engagerad i frågan från flera håll. Främst genom Regionförbundet, menar han själv.

Rasrisken på banvallen har bedömts som så stor att tågtrafiken helt stoppats. Att lösningen nu skjuts ytterligare nästan två månader framåt i tiden beror på att man inväntar svar från en geologisk undersökning.

– Att inte norrmän kan besöka länet genom att ta tåget i sommar för förstås ett stort bakslag, säger Thomas Hägg.

Arbetet kommer inte att vara slutfört 20 augusti. Men då ska man fatta beslut om när tågen kan börja rulla igen.

Tågpassagen har varit avstängd på platsen sedan november förra året. Senare har det kommit fram papper som visat att risken för en olycka som kunnat dra med sig både rälsen och E14 varit konstaterad sedan 2002.