Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stora protester i Ängsmon

– Vad ger er rätt slita sönder våra barns trygghet ?

Det var den första frågan från de oroliga föräldrar som på torsdagskvällen samlats i Ängsmogården för att träffa de politiker och tjänstemän som är på turné för att prata om tjänstemannaförslaget till ny skolorganisation i Östersunds kommun.

För Ängsmons del innebär förslaget att eleverna från Ope skola flyttas till Ängsmon och att årskurserna sex till nio flyttar till Torvallaskolan.

– Vi har sett att under de kommande tio åren kommer det att vara tre år då det inte finns plats för alla elever här om vi inte gör något, sa Gunnar Forsberg som jobbar på barn- och ungdomsförvaltningen.

Träffen började som de tidigare med att majoriteten sa att det är nödvändigt att spara på lokaler för att kunna ha fler lärare i skolorna.

Alliansen menar att det krävs mer tid innan något beslut fattas.

– Det här är så oerhört viktiga frågor för våra barn. Vi vill ha en tvärpolitisk beredning där politikerna kan komma överens om bästa möjliga lösning, sa Per Löfstrand (FP)

Föräldrarna var mycket kritiska mot tjänstemannaförslaget. Det är också personalen vid skolan som i torsdagens ÖP publicerade en skarpt formulerad insändare.

I en replik till Per Löfstrand sa Björn Sandahl (S) att en enig budgetberedning i somras sagt att barn- och ungdomsnämnden, som har svårt att hålla budgeten, måste se över lokalfrågorna.

– Vad gäller era barns trygghet är det ingen som vill försämra den. Därför måste vi ta bort lokaler för att kunna ha kunnig personal anställd, sa Björn Sandahl som enligt en av föräldrarna förra året lovat att de högre årskurserna skulle få vara kvar på skolan.

– Jag har omvärderat frågan, svarade barn- och ungdomsnämndens ordförande.