Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stora talangen Jennie–Lee Burmansson tilldelas Lilla Bragdguldet: "Betyder jättemycket"

Jennie-Lee Burmansson är 15 år, freeskistjärna och den yngste svensken någonsin att tas ut i vinter-OS. Nu tilldelas hon Lilla Bragdguldet år 2017.

När Svenska Dagbladet delade ut det årliga bragdguldet på tisdagen var det Sarah Sjöström som vann efter ett lysande år med fyra VM-medaljer.

Men precis innan bragdguldet delades ut, delades Lilla Bragdguldet ut, och det gick till stora talangen Jennie-Lee Burmansson, freeskistjärnan från Sälen.

– Det betyder jättemycket. Jag blev väldigt glad när jag fick beskedet, säger hon till Svenska Dagbladet, som delar ut priset.

Lilla Bragdguldet har delats ut sedan 1994 och förutom den ärofyllda utnämningen, så får också den som tilldelas utmärkelsen 75 000 kronor.

Tidigare år har bland andra Charlotte Kalla, Sarah Sjöström, Carolina Klüft och Christian Olsson tilldelats Lilla Bragdguldet.

 Stor framgång för unga Sälentjejen – slutade trea i världscupspremiären

Freeskiingtalang från Sälen debuterar i världscupen – blir yngst i landslaget: "Jag är sjukt peppad"

JVM-silver till Jennie Lee Burmansson: "Det största hittills"

15-åringen från Sälen uttagen till OS – som yngsta svensk någonsin

Freeskiingtalang från Sälen debuterar i världscupen – blir yngst i landslaget: "Jag är sjukt peppad"