Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Storband är Staffans nya melodi

Nu byter han kostym. Från glittrande dansbandssviden till något svart och elegant. Staffan Olofsson börjar en ny karriär och sjunger nu till storband.

Den första CD:n är redan inspelad och ligger nu rykande färsk ute till försäljning. Staffan Olofsson med NWO, New World Orchestra, är det nya musikaliska kapitlet som tillförs de kommande memoarerna.

40 år som dansbandssångare och -musiker i bland annat Eldebros, Amadeus och Gimrings läggs nu på hyllan.

Hela hans dansbandskarriär finns i dag bevarad i det egna dansbandsmuséet på gården hemma i Myrviken.

Men i dag är det storbandsklangerna som ljuder inne i studion.

– Det blev för stressigt och krävande att fortsätta med dansband. Jag har sjungit en del med Näldens storband och fått blodad tand för storbandsmusiken där det inte finns lika mycket stress, säger han.

I dag är Staffan Olofsson dessutom flitigt engagerad som kyrkosångare, både på bröllop och begravningar.

– Kyrkan är ett fantastiskt rum för musik. Dessutom är det en ny upplevelse att till och med få sjunga lite stillsam hårdrock på begravning. Jag sjöng på en begravning efter en gammal dam som just önskat sig Metallicas "Nothing else matters". Det var häftigt, berättar han.

Det egna röstläget anser han passar mycket bra i dag både till kyrkosång och till storband.

– Med åren har jag fått lite mörkare röst och det tycker jag passar mycket bra för den här typen av musik. Och storbandsmusiken svänger det så härligt om med brass och stor orkester. Jag är nog en av få dansbandsmusiker som under det turnerandet ofta lyssnade på just storband. Frank Sinatra och Tony Bennet har länge varit några av mina förebilder.

Och nu får han göra dem sällskap på en av musikerlivets många vägar.

– Det känns härligt!

Men tro nu inte att Staffan Olofson drar på högsta volym och låter musiken flöda varje gång han sätter sig i bilen.

– Nää du, då blir det mest ljudböcker i stället för musik. Jag påstås vara en av de flitigaste ljudbokslånarna på biblioteket i Östersund.