Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stordalen flyttar in på Frösö Park

Frösö Park Hotell lät för bra för att den norske hotellkungen Petter Stordalen skulle kunna hålla sig undan.

Annons

Det är nu klart att det nya hotellet som byggs på gamla F4-området blir en del av kedjan Quality Hotel & Resort som ingår i Petter Stordalens hotellimperium.

– Vi hade den första kontakten redan i somras. Nu efter en rad diskussioner har vi slutit ett så kallat franchiseavtal. Det här betyder bland annat att vi byter namn på hotellet redan innan det öppnats, säger Björn Hemmingsson, vd för Frösö Park Hotel AB.

Det nya namnet blir Quality Hotel & Resort Frösö Park och kommer att öppnas i maj, då med 202 hotellrum och hela 700 bäddar redo att ta emot gäster från världens alla hörn.

Fördelarna med samarbetet med Quality Hotel & Resort ligger på flera plan.

– Vi kommer bland annat att kunna utnyttja deras starka varumärke. Kedjan har redan över en miljon Choice-medlemmar, de är starka i Norge där vi redan tänkt satsat hårt. Vi kommer nu att ha gemensamma försäljningsupplägg, förklarar Hemmingsson som vill betona att hotellet på Frösön även i fortsättningen kommer att ägas privat.

– Men avtalet betyder att vi får en helt annan styrka då vi kan använda oss av deras marknadsföring, speciellt för oss som är helt nya i branschen, säger Hemmingsson som nu hoppas kunna locka ännu fler event, kongresser och konferenser till Frösön.

Med Quality Hotel & Resort Park Hotel utökas Nordic Choice Hotels hotellportfölj i Jämtland. Sen tidigare finns Clarion Grand Hotel i Östersund och Copperhill Mountain Lodge i Åre.

Läs mer: Så blir det nya hotellet på Frösö Park