Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Storförlust för Jämtland i genrepet

Ingen Andrew Mitchell och ingen Joakim Eriksson. Trots de ursäkterna är det svårt att hävda att Jämtland gjorde ett särskilt bra genrep inför kvartsfinalserien mot Norrköping.

Annons

– Det här var som en träningsmatch för oss. Men tyvärr klarade vi inte av genomföra det vi planerat att öva på, säger Jämtlands coach Mathias Eckhoff.

Efter gårdagens match mot Uppsala är det definitivt: Jämtland möter Norrköping, med första matchen redan i morgon eftermiddag.

Tyvärr är det med en vikande formkurva laget reser till Östergötland.

Efter en bra februarimånad har laget nu fyra raka förluster – den senaste kom alltså i Fyrishov i Uppsala i går.

sluta på det viset kunde vi ana redan efter den första quartern.

Jämtland såg mer än bara en aning vilset ut utan Andrew Mitchell (fick vila inför kvartsfinalerna) och hade stora problem att få ordning på sitt spel. Gång på gång körde man fast i sina anfall, hamnade i tidsnöd och tvingades att avsluta med hopplösa skott. Resultatet blev sju ynka Jämtlandspoäng i startperioden och 13 poängs underläge.

Uppsala-rycket höll lagen jämna steg i en period innan hemmalaget återigen ökade tempot och mer eller mindre körde över ett allt slarvigare Jämtland.

Turn overs och steals kom nästan oftare än poäng för laget och ende Jämtlandsspelare som lyckades under korgen var Tyrone Levett. Amerikanen gjorde 31 poäng, men var alltför ensam i poängproduktionen.

Visserligen gav Eckhoff samtliga spelare mycket speltid, något som också kan ha bidragit till det något ostrukturerade spelet.

Uppsalas segersiffror stannade till slut på 89–68, knappast ett resultat som lovar gott inför Norrköpingsmatcherna.

– Vi är slutspelets största underdog. Norrköping är förmodligen det svåraste laget vi kunde få möta, de har både bredd och spets.

– Vi ska göra vårt bästa. Sen får vi se hur långt det räcker, avslutar Mathias Eckhoff.