Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stormare spelade in film i Östersund

För bara ett år sedan gjorde Peter Stormare en bärande roll i den uppmärksammade filmen ”Varg”.

Inom kort ska han börja spela in ”Jägarna 2” i Norrbotten.

Men så sent som på tisdagen var han i Östersund för att medverka i ännu ett norrländskt film-projekt – den lokala skräckfilmen ”Marianne”, som ÖP berättat om vid flera tidigare tillfällen.

– Vi har inte velat gå ut med Peters medverkan tidigare, för att det inte skulle bli så mycket ståhej.

– Men det har varit klart sedan länge att han skulle medverka och det är förstås oerhört kul, säger filmens producent och regissör Filip Tegstedt.

”Marianne” är ett delvis psykologiskt drama där huvudpersonen svävar mellan dröm och verklighet och upplever en rad skräckfyllda situationer.

Bland de medverkande finns även Tintin Anderzon och Peter Stormare gör rollen som terapeut åt filmens manliga huvudperson.

– Allt gick väldigt smidigt och Peter gjorde en storartad insats. Vi spelade in i centrala Östersund, där vi byggt upp vad som liknar ett behandlingsrum på en hälsocentral.

Filmteamet har tidigare spelat in actionscener på Frösöbron med spektakulära explosioner och i princip alla scener är gjorda i Östersund, där Filip Tegstedt för övrigt växte upp.

– I och med Peters medverkan är vi i princip klara med allt filmande nu, det kan återstå några enstaka kompletterande saker.

Så hur ser tidsschemat ut framöver?

– Nu ska vi dels lägga ljudet, dels börja redigera. Allt det jobbet kommer att göras under hösten och målet är att filmen ska vara klar runt årsskiftet.

Klipper du?

– Nej, jag klipper inte alls, men jag kommer såklart att beskriva mycket noga för klipparna hur jag vill ha det.

Sannolikt kommer filmen att provvisas sent i höst innan det är klart att visa den inför publik.