Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stormen stoppar dagens skidskytte

På grund av stormen Hilde är dagens skidskyttetävling stoppad. En byggnadsställning har rasat och träd ligger nedfallna över elledningar längs skidspåren.

– Det blåser för mycket, åkarnas säkerhet kan inte garanteras, säger Anders Andersson, informationsansvarig för tävlingen.

På skidstadion i Östersund pågår ett bygge av ett nytt presscenter. Klockan 04.00 imorse upptäcktes att en byggnadsställning, som står intill skjutvallen på stadion, hade rasat på grund av de kraftiga vindarna.

En annan konsekvens av stormen är att det har fallit ner flera träd längs skidspåren, en del av träden ligger över elledningar.

Dagens skidskyttetävling i masstarts-SM har arrangörerna fått ställa in.

– Vi har fått spärra av skjutvallen. Det blir ingen skjutning här innan det är åtgärdat, och det kan säkert ta någon eller ett par dagar. Vi har också stängt av vissa skidspår eftersom det inte är säkert att vistas där just nu, säger Roger Hedlund arbetsledare på skidstadion.

Anders Andersson är inne på samma spår.

– Det blåser för mycket, åkarnas säkerhet kan inte garanteras, säger han.