Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stormfälld skog skapar vinst för Norrskog

Norrskog gör ett starkt resultat första halvåret i år, plus 69 miljoner kronor. Produktionen går för högvarv efter stormen Ivars framfart.

Norrskogs vd Janne Björck konstaterar i ett pressmeddelande att medlemmarna värdesätter bolagets tjänster ett stormår som detta.

– Vi har arbetat hårt med att ta hand om all skog som föll efter de senaste stormarna. Vårt fokus har varit att säkra värdet på medlemmarnas skog, säger Janne Björck.

Norrskog har ett upplägg som innebär att alla som tecknat stormkontrakt är garanterade ett visst pris. Det priset justeras sedan med ett slutpristillägg.

– Uppdragsredovisningen är nu i full gång och vi kan glädjas åt att vi med stor sannolikhet kommer att kunna betala ut ett slutpristillägg till medlemmarna redan i år, säger Janne Björck.

Rörelseresultatet för koncernen blev plus 69 miljoner kronor, att jämföra med en förlust på 21 miljoner samma period förra året.

Omsättning ligger på 891 miljoner kronor att jämföra med 874 miljoner kronor jämfört med första halvåret i fjol.