Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stormöte om stoppad hälsocentral

I kväll håller Forum Frostviken ett stormöte om beslutet att stoppa bygget av en hälsocentral.

– Syftet är att ta reda på bakgrunden till det här, säger Per-Olof Melin, Forum Frostviken.

Det var under kommunstyrelsens arbetsutskott som socialdemokraterna förde fram idén att inte bygga en ny hälsocentral i Gäddede. Det var precis i sista sekunden eftersom upphandlingen av bygget var klar. Även om det formella beslutet tas först 19 maj på kommunstyrelsen, har byborna i Frostviken redan reagerat starkt.

– Folk är faktiskt chockade, Man kan ha förståelse för att det är en traslig situation för kommunen. Men får Frostvikenborna råda så ska kommunen bygga, säger Per-Olof Melin .

Socialdemokraterna, Centerpartiet och Moderaterna har lovat att komma till mötet som hålls på Saga.

Per-Olof Melin köper inte Socialdemokraternas förklaring att det är det fria vårdvalet som sätter stopp för bygget av hälsocentralen.

– Det argumentet är som att måla fan på väggen. Rent teoretiskt skulle det kunna komma någon annan som startar en hälsocentral, men folket skulle inte gå dit om det byggts en ny hälsocentral, säger han.