Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Storseger direkt för Sverige i EM

Sverige öppnade som väntat med seger när herrarnas EM startade i Champery, Schweiz. 8–2 mot Italien, sedan italienarna gett upp efter sjätte omgången.

Sverige hade 3–0 efter två omgångar, men Italien tog en tvåa i omgång 3. När Sverige sedan tog en fyra i femte omgången och gick upp till 7–2 var det bara en tidsfråga innan avgörandet skulle komma.

Jakten på nya EM-medaljer handlar om att överkomma totalt de nio motståndarlagen. Mästerskapet är också storinternationell debut för Niklas Edins nykomponerade lag, där jämtarna Kristian Lindström och Christoffer Sundgren är två fjärdelar av laget. Den sista lagmedlemmen är Oskar Eriksson.

På den totala meritlistan finns mängder av medaljer. OS-brons, VM-guld samt ett VM- och två VM-brons. Dessutom två EM-guld.

Förbundskapten Peja Lindholm ser stora kvaliteter i det nya laget.

– Det är fyra spelare som håller en oerhört hög nivå och de tillhör definitivt en av guldfavoriterna i EM. De har ett härligt offensivt spel och är helt orädda. Men det gäller också att hitta en balans i det offensiva om spelet inte funkar till hundra procent. Den balansen är nyckeln till framgång den kommande veckan, säger Peja till curling.se.

Sveriges nästa match spelas i kväll, 19.00, mot Tjeckien.

Grundspelet pågår till torsdag och sedan väntar eventuellt särspel, semifinaler och final.