Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Storsegrar direkt för Östersund

Östersund rivstartade med två storsegrar i URM på hemmaplan för F15.
– En bra dag där alla fick spela och där alla gjorde det bra, säger coachen Hans Vågström.

Annons

Östersund var favorittippat efter att ha imponerat stort i sammandrag 1 i Sundsvall. Då var det bara Södertälje som orkade rå på Hans Vågströms lag. Uppsala och Sundsvall fick båda spö.

Det andra sammandraget i URM har börjat på samma sätt. 89–15 mot Nyköping och 90–31 mot Tureberg sedan Östersund varit helt överlägset i båda matcherna.

Söndagens troliga gruppfinal mot Djursholm blir nog tuffare, men klasskillnaden väntas bli stor även här.

Östersund har fundamentala kunskaper som ligger långt före helgens motståndare. På områden som dribbling, passning, skytte och lagspel har Hans Vågström och övriga coachledningen gjort ett jättejobb.

– Vi har lagt ned mycket tid på tekniken. Det är A och O i basket. Om du ska kunna nyttja din spelförståelse måste du kunna dribbla och klara dig i en-mot-en-spelet. Just nu sliter vi mycket med lagspelet. Det gäller att veta när du ska passa och när du ska dribbla, säger Vågström.

F98-laget är kanske Jämtlands bästa ungdomslag genom tiderna; hur bra är ni?

– Ungefär lika bra. Vi har individuellt väldigt duktiga spelare och dessutom en bredd som nog är större än 98:ornas. Vi har haft en bra bas när vi började, med två lag. Dessutom är det här laget mycket träningsvilligt, vilket är en förutsättning för att bli bra.

Allt tyder på gruppseger för Östersund och det skulle betyda en mer gynnsam lottning i omgång 3, dit 17 lag går.

Många spelare förtjänar plustecken för lördagens insatser, men vi nöjer oss att nämna två spelare.

Guarden Elise Mattsson är en härlig spelartyp, med fart och energi.

– Hon är vår största vinnarskalle. Hon blir alldeles svart i ögonen om det går illa, säger Hans Vågström och skrattar.

Forwarden Isabell Aronsson (uppfostrad i IFK Lit) är lagets stora målgörare. 27+21 poäng i helgen och ett anfallsspel som imponerar stort.

– Isabell står ofta rätt. Hon kan missa ett skott, men finns där för att ta returen och lägga i två poäng, avslutar Hans Vågström.