Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Storsjöskolan finalist till kvalitetspris

Storsjöskolans elevhälsoarbete kom till final i en nationell tävling kring kvalitetsarbete.

Annons

Storsjöskolans bidrag bestod i hur de jobbat systematiskt med elevhälsa och likabehandlingsplaner sedan den nya skollagen trädde i kraft 2011.

– Det handlar mycket om hur vi jobbat fram våra planer, så att de inte blir några hyllvärmare utan att implementera dem och alltid plocka fram dem när det händer något, säger rektor Eva Grundberg.

Skolan märker att elevhälsoarbetet har höjt skolans resultat och de får respons från gymnasieskolorna om att deras elever klarar sig bra. Framförallt märker skolan att eleverna trivs. I elevhälsoarbetet ingår en trygghetsenkät varje höst, de senaste två åren har ingen elev uppgett att de känner sig otrygg eller inte trivs.

– De flesta uppger att de trivs bra eller mycket bra, säger rektor Eva Grundberg.

På European Organisation for Quality var Storsjöskolan alltså en av sex finalister att tilldelas Swedish Team Award Lennart Sandholm Prize. Vann gjorde Karlskoga lasarett för sitt patientsäkerhetsarbete. Eva Grundberg ser det ändå som en vinst att komma till final bland de cirka 260 bidragen från olika företag och organisationer. Bland de andra finalisterna fanns bland annat Volvo Cars och Skandia Elevator.