Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Storsjöyran är bäst i Sverige på livearrangemang

Östersund kan stoltsera med Sveriges bästa livearrangemang 2015.
Storsjöyran tog nämligen hem just den utmärkelsen under onsdagskvällen.

Priset delas ut i samband med branschdagarna Sweden Live i Malmö under 19-20 januari, där närmare 800 livemusikarrangörer från hela landet deltar. I fjol gick priset till Håkan Hellströms konsert på Ullevi, och den här gången var det alltså Storsjöyran som tog hem det prestigefyllda priset.

Juryns motivering löd: "Med en klar och konsekvent regional identitet har denna anrika festival inte bara överlevt, utan också utvecklats och vuxit. Det har man gjort genom en enastående innovativ förmåga, och genom en utmärkt balans mellan å ena sidan traditionen och å andra sidan omvärldens snabba trendväxlingar. För sitt arrangemang 2015, ett av de främsta i festivalens historia, tilldelas LiveApan för ”Årets arrangemang”: Storsjöyran, Östersund."

– Det här priset är det finaste en svensk arrangör kan få, så vi är givetvis oerhört glada och stolta säger Storsjöyrans VD Andréa Wiktorsson i ett pressmeddelande.

Det största dragplåstret under Storsjöyran förra sommaren var Sting.

Läs mer:

Datumen spikade för Storsjöyran 2016

Storsjöyran: ”Vi ska vara en bred plattform för alla, i det ingår jämställdhet”