Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Storsjöyran släpper sex nya namn

Nu är totalt tolv grupper och artister klara för sommarens festival.

I dag gjorde Storsjöyran sitt andra släpp för året, och det präglas av hiphop.

Kartellen har släppt tre album och skapat kontroverser. Vissa anser att de glorifierar kriminalitet, andra menar att de gör en viktig skildring av skuggsidans Sverige.

Förra året gav de, tillsammans med Timbuktu, ut låten "Svarta duvor och vissna liljor" som stoppades i P3 – om den inte kommenteras av programledaren – på grund av sin hårda kritik mot SD och M.

Ett annat starkt politiskt präglat band som gästar Yran är amerikanska hiphopgruppen The Coup.

Spelar gör även rapparen Abidaz, han har i år fått både P3 Guld- och Manifestpris för förra årets album "In och ut" och till veckan har han chans till en Grammis.

Mer åt pophållet finns svenskaustraliensiska tvillingsystrarna i Say Lou Lou. Duon hette tidigare Saint Lou Lou, men fick byta namn eftersom det redan var taget. Systrarnas singlar har spelats en hel del i P3, bland annat "Julian".

Dessutom kommer r n'b/pop-artisten Marlene till Yran, och singer/songwritern Ninsun Poli.

Sedan tidigare är Mavis Staples (USA), Icona Pop, Veronica Maggio, Takida, John de Sohl och Little Jinder klara för festivalen.