Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Storsjöyrans Andréa Wiktorsson tar över som ordförande i Svensk Live: ”Det känns både hedrande och omtumlande”

Nu står det klart att det är Storsjöyrans vd Andréa Wiktorsson som tar över som ordförande i Svensk Live när tidigare ordförande Per Alexandersson avgår.

Beslutet fattades på Svensk Lives årsstämma i Norrköping den 24 januari.

– Det känns både hedrande och omtumlande att få förtroendet att leda svensk Live. Jag ser det också som ett stort erkännande av Storsjöyrans betydelse i livemusikbranschen, skriver Andréa Wiktorsson i ett pressmeddelande.

Svensk Live är en ideell förening som bland annat arbetar med att utveckla livemusiken. Föreningen organiserar cirka 200 konsertarrangörer, festivaler, klubbar, musikföreningar, kulturhus och nöjesparker i hela landet.

– Intresset för att uppleva musik live är jättestort. 2016 omsatte livemusiken i Sverige 5,5 miljarder kronor och är den del av musikbranschen som ökar snabbast. Samtidigt brottas många poparrangörer med besvärlig ekonomi. Att jobba för att de får bättre förutsättningar måste vara en prioriterad fråga kommande år, skriver Andréa vidare i pressmeddelandet.

Mer läsning:

Jämtlandsduon Älskling släpper ny singel

Ruben Östlunds "The Square" nominerad till en Oscar

"Nile Hilton incident" stor guldbaggevinnare – här är alla vinnarna