Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Storstilad comeback av Magnusson

Återkomsten på racingbanan gick mycket bättre än tänkt.
– Jag är fantastiskt nöjd och lite chockad. Det kunde inte ha blivit en bättre comback, säger Fredric Magnusson efter helgens Solvallatävlingar.

Den 28-årige Litsgrabben tog en tionde- respektive en femteplats i V8 Thunder Cars, den amerikanskinspirerade bilklassen.

– Tittar vi på ren fart var jag topp-3 hela helgen. Jag var med råge exempel snabbare än Alx (Danielsson) i alla lopp. Det var omständigheter här och var och en del småmissar från mig annars hade det kunnat bli ännu bättre, menar Fredric, som var åtta på första träningen och tvåa (!) på kvalet.

Jämten var där snabbast fram till slutet då den senare totalvinnaren Jens Edman gick förbi med 19 hundradelar. Det innebar att Magnusson fick starta tvåa i race 1.

Ett litet misstag en bit in i loppet bestraffades dock av domarna och till slut blev det en tiondeplacering.

– Inte bra med tanke på min startposition, men jag satte ändå det snabbaste varvet.

Därmed fick Fredric starta i pole position i race 2 – en speciell händelse förstås.

– Ja, en ovan känsla. Då var man lite nervös, ha-ha.

Själva loppet blev dock återigen inte lika bra som startpositionen. Fredric tjuvstartade, låg sedan länge tvåa, men en miss i samband med regeln om safety car, gjorde att han tappade placeringar.

– Domarna ansåg att jag gjorde fel, men jag tycker fortfarande att jag gjorde rätt.

Skönhetsfläckar i det stora hela. Viktigast var att Magnusson är tillbaka på banan och att han visar att han kan köra bil som de absolut bästa.

– Jag och mina mekaniker har haft flera tunga år. Det har alltid varit något fel på bilen. Till slut tappar man tron på sig själva och därför var det superviktigt att vi fick till det.

Fredric pratar om en "ny känsla" om en framtidstro inför nästa år då det ska bli satsning på en hel säsong.

Dessförinnan ska han avsluta året med finalen på Mantorp. Kanske också hjälpa fram teamkompisen och förre jämten Alx Danielsson.

– Det gäller att visa teamet att man är lojal. Om jag behöver hålla igen för att Alx ska bli tvåa då gör jag det. Vi är ändå i samma team.

Danielsson var trea och sjua i de två racen och är totaltvåa. Differensen till ledande Jens Edman är för stor och Edman är därmed klar totalvinnare.

Ned till trean, teamkompisen Alexander Graff, är det bara fem poäng. Finalen på Mantorp Park lär bli mycket spännande.