Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Storstilad comeback när Martinsson tog VM-brons i Tyskland

Vilken mästerskapsskytt han är, Emil Martinsson.
Svensken svarade för en bragdliknande comeback vid VM-premiären i tyska Suhl. Han gick från en 14:e placering under lördagen, till en slutlig bronsplats.

Det handlade om 50-metersdistansen (långsamma lopp) i viltmålets Running Target, på förhand den gren som Martinsson trodde sig ha störst medaljchans på.

Men efter lördagens blygsamma 14:e plats (långsamma loppen) såg det helmörkt ut inför söndagens snabba lopp.

Denna disciplin har tidigare visat sig vara utslagsgivande och så även denna gång.

Många av toppskyttarna sköt bort sina medaljchanser. Det öppnade upp för Emil Martinsson, som satte 293 av 300 poäng.

Strömsundsskytten plockade helt enkelt fram all den rutin och alla de kalla nerver som han har skaffat sig genom åren och levererade en fantastisk upphämtning.

Martinssons comeback resulterade i en delad tredjeplats med Tomi-Pekka Heikkilä, Finland. Båda på 587 poäng. Det innebar finalskjutning om bronset mot samma motståndare.

36-åringen sköt två 20-poängsserier, medan Heikkilä hade 19 i sin andra serie. Därmed var bronsmatchen avgjord.

– Det känns bra. Det finns ju där ju, säger bronsmedaljören på sitt okomplierade sätt till svenskt skytte.

Hur var känslan inför särskjutningen?

– Det kändes som att det var jag själv som var största fienden. Där borde jag vinna statistiskt sett, men det går ju inte tänka så. Men jag hade kontroll i alla skotten.

Emil Martinsson berättar att han efter lördagens insats hade räknat bort medaljchansen.

– Det var tre poäng för dåligt i går och två poäng för dåligt i dag, eller en i alla fall.  I går höll jag inte i bössan ordentligt på ett skott och då gör rekylen sin grej.

Svensken är fylld av revanschlusta inför måndagens tävling.

– Det är mellan öronen som det sitter. Får jag bara till 40 bra skott i morgon så. Då kan jag inte göra något mer, säger han.

VM-guldet gick inte oväntat till Maxim Stepanov, Ryssland. Han svarade också en storstilad comeback, från lördagens niondeplacering. Stepanov var en poäng före landsmannen Mikhail Azarenko.

– Jag försökte behålla fokus och inte förlora självförtroendet. Det är det enda sättet, sa Stepanov till den internationella VM-hemsidan.

VM fortsätter under måndagen med 50 meter Running Target Mix.