Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stort förtroenderas för Löfven

Annons

Förtroende för statsminister Stefan Löfven (S) rasar kraftigt – och samma sak drabbar Miljöpartiets språkrör, enligt en opinionsundersökning i Aftonbladet.

Tre dagar före valet uppgav 49 procent att de hade stort eller mycket stort förtroende för Löfven. I den nya mätningen rasar siffran med tio procentenheter till 39 procent.

Även Gustav Fridolin (MP) och Åsa Romson (MP) tappar i förtroende. I september hade 40 respektive 31 procent stort eller mycket stort förtroende för Fridolin och Romson. I dag ligger siffran på 30 respektive 18 procent.

Statsvetaren Jonas Hinnfors anger regeringskrisen som orsak.

– Det är inte så mycket annat som har hänt. Regeringen har misslyckats med att få igenom sin politik, säger han till Aftonbladet.

Även V-ledaren Jonas Sjöstedt tappar från 37 till 30 procent. Bland Alliansens ledare ligger förtroendet på liknande nivåer som innan valet.

Undersökningen omfattar drygt 1 200 intervjuer under perioden 5–8 december.