Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stort förtroenderas för Löfven

Förtroende för statsminister Stefan Löfven (S) rasar kraftigt – och samma sak drabbar Miljöpartiets språkrör, enligt en opinionsundersökning i Aftonbladet.

Tre dagar före valet uppgav 49 procent att de hade stort eller mycket stort förtroende för Löfven. I den nya mätningen rasar siffran med tio procentenheter till 39 procent.

Även Gustav Fridolin (MP) och Åsa Romson (MP) tappar i förtroende. I september hade 40 respektive 31 procent stort eller mycket stort förtroende för Fridolin och Romson. I dag ligger siffran på 30 respektive 18 procent.

Statsvetaren Jonas Hinnfors anger regeringskrisen som orsak.

– Det är inte så mycket annat som har hänt. Regeringen har misslyckats med att få igenom sin politik, säger han till Aftonbladet.

Även V-ledaren Jonas Sjöstedt tappar från 37 till 30 procent. Bland Alliansens ledare ligger förtroendet på liknande nivåer som innan valet.

Undersökningen omfattar drygt 1 200 intervjuer under perioden 5–8 december.