Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stort gensvar för Bromma-grupp

Även politikerna måste jobba annorlunda nu förtiden. De nya sociala medierna öppnar nya vägar.

Annons

– Jag är helt överväldigad, säger Saila Quicklund (M) efter att hon startat en Facebookgrupp som vänder sig mot nedläggningen av Bromma flygplats.

– Efter tre timmar hade jag 2000 likes, efter fem timmar hade jag 4000 likes. Sen dess har det svällt ännu mer. Det visar på engagemanget som finns kring nedläggningshotet av Bromma flygplats. När vi nu är i opposition så måste vi använda alla nya hjälpmedel, säger Quicklund som med sin Facebooksida vill skapa opinion ur ett jämtländskt perspektiv.

– Vi måste belysa vad en nedläggning betyder för exempelvis besöksnäringen. Men jag kommer också att jobba över hela riket. Jag kommer att kontakta alla länsförbundsordförandena, alla mina kollegor runt landet, för att vi tillsammans ska agera i frågan, säger Quicklund som ställer sig frågande till socialdemokraterna Robert Uitto och Anna-Caren Sätherberg och deras agerande.

– Tidigare var de otroligt högljudda vad gäller kommunikationer till och från länet. Men jag skulle vilja veta vad de konkret avser att göra i frågan nu? Vi måste agera nu, en nedläggning är aktuell först om åtta år, men vi måste agera nu för att få behålla Bromma. En nedläggning av Bromma hotar såväl jobben som tillväxten här i länet, säger Saila Quicklund.

Miljöpartiets Karin Thomasson vill satsa på tåg i stället för flyg. Hon ser inte en nedläggning av Bromma flygplats som en "domedagsprofetia", som slutet varken länets näringsliv eller besöksnäringen.

– Miljöpartiet står för ett hållbart transportsystem, vilket betyder mer tåg och mindre flyg. Det räcker med Arlanda. Många andra orter främst i södra Sverige skulle kunna ersätta flygen med tågtrafik. Under de åtta år som kvarstår till en eventuell nedläggning av Bromma kan vi bygga för såväl säkrare som snabbare tågtrafik.