Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stort hus i byggsats viktig del av satsning

En gång i tiden låg det ett kafé på kullen vid Frisörvägen i Krokom.

Sedan mitten av september finns där en byggnad stor som en rejäl tennishall.

Krokomsbostäders senaste satsning är en del av ett större kommunalt pussel.

– Genom att bygga kontorsmodulen kan vi flytta in mer verksamheter i kommunhuset, säger Krokoms kommunchef Ola Skyllbäck.

Men det ska inte bli än trängre.

När tjänstemännen vid kommunens samhällsbyggnadsförvaltning och de anställda vid det kommunala bostadsbolaget Krokomsbostäder AB flyttar från kommunhuset till det nya modulhuset så frigörs stora ytor.

Likaså om biblioteket i kommunhusets entréplan så småningom flyttar in den gamla Konsumbutiken som enligt kommunfullmäktige ska bli en kulturell mötesplats.

Då kan kommunanställda som varit utlokaliserade i samhället flytta in i kommunhuset. Det är personalen vid kommunens näringslivskontor och socialförvaltningsanställda.

Kommunreceptionen kan byggas ut till ett öppet och mer välkomnande kundcenter. Och alla de som trängt ihop sig i små, och ibland fönsterlösa, kyffen kommer att få större och arbetsvänliga utrymmen.

– Det känns bra. Det är skönt, säger löneassistenten Nalinthip Wegner.

I mitten av november får hon och personalkonsulten Daniel Jonsson lämna det lilla kapprum där de suttit, med en personaltoalett bakom sig.

De kommer att kunna stänga dörren om sig, få arbetslugn och ro och slippa allt störande spring som nu är utanför kapprummet.

Det var 9 september som det kom en rad långtradare med 18 färdiga moduler, 9 per våning.

Det var målat falurött utvändigt och vitt inomhus.

– Och det mesta av golvläggningen var klar, säger Krokomsbostäders Alf Högström som är projektledare för bygget.

På tre dagar var huset hopsatt och försett med sadeltak av tegel.

De 15 anställda vid Krokomsbostäder AB som haft sina kontor på andra våningen i kommunhuset flyttar nu till det nya huset och får sällskap där av tjänstemän från den kommunala samhällsbyggnadsförvaltningen.

Totalt är det cirka 35 personer som flyttar ut ur kommunhuset och mellan 15 och 20 som flyttar in när lokaler på samhället kan lämnas.

– Då kommer lokalerna att räcka bra. Då kommer vi att kunna erbjuda goda arbetsvillkor åt våra medarbetare, säger Ola Skyllbäck.

– I stället för att hyra av andra fastighetsägare så hyr vi av vårt eget fastighetsbolag vilket gör att pengarna stannar inom koncernen.

Med det nya kommer kommunens hyreskostnad att öka, med mellan 400 000 och 500 000 kronor per år.

– En hyfsad arbetsmiljö kostar pengar, konstaterar Ola Skyllbäck.

Han framhåller att det kommer att kunna ges bättre service till kommunmedborgarna när receptionen blir större och öppen, när socialförvaltningen kommer att finnas på första våningen och när det blir lätt att träffa hyresvärden Krokomsbostäder.