Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stort intresse för fotbollen i Bispgården

/
  • Bispgårdens älsta pojklag har tränat i Forshallen under vintern. Bilden är hämtad från inomhusturneringen Krokom cup för några veckor sedan. Bispgården i vitt och blått.

Trots tunt underlag och spelarna utspridda över stora områden finns det ett stort fotbollsintresse i Bispgården.

Annons

– Det är litet tunt, men vi har 16 spelare när alla kan vara med. Och att det nu är åldersblandning är bra för oss.

Det säger Frank Jonasson som är ansvarig ledare för det äldre pojklaget. I grunden kommer spelarna från stora delar av östra Jämtland och Bispgården har blivit som en samlande punkt för spelarna i dessa bygder.

– Det är ett måste om vi ska kunna ha någon verksamhet. Förutom från Bispgården kommer de från Kälarne, Stugun och Ragunda.

Men det är svårt att ha någon kontinuitet i träningarna när flera av spelarna bor i Östersund eller i Sundsvall på veckorna.

– Vi brukar samlas i Forshallen på söndagarna och har hållit igång för dem som vill. Det har varit ett tiotal spelare på träningarna, men även de övriga har hållit igång på olika sätt. En del åker skidor och andra idrottar på annat sätt.

det finns inget äldre flicklag i Bispgården, så två av de äldre flickorna har tränat med laget under vintern. de ska nu spela i ett flicklag i Ångermanland.

När Bispgården spelade inomhuscupen i Krokom för några veckor sedan var det med ett blandat lag.

har ambitioner att vara med i toppen på den äldsta pojkdivisionen. Men det är inte det primära.

– Vi spelar främst för att det är kul och för att hålla igång ungdomarna. På träningen nu i söndags kom de på själva att de måste ha kondition. Då stack de iväg ut och sprang. De gör mycket själva och det gör allt så mycket lättare, säger Frank Jonasson.

De som vill fortsätta att utvecklas inom fotbollen i östra Jämtland kan gå till U 19-laget i Stugun.

Mer läsning

Annons