Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stort plus för IFK Östersund

IFK Östersund gör ett plusresultat på nästan 160 000 kronor. Och plussar därmed på sitt egna kapital till 417 000 kronor.

Omvalde ordföranden Anders Tagesson var förstås glad.

– Mycket glädjande. Att stärka våra ekonomiska förutsättningar har högsta prioritet. IFK planerar inför en framtid med ett A-lag i division 2 och om det sker redan till nästa år ska vi ha pengar till den satsning som krävs.

att överföra överskottet till nästa års verksamhet. Föreningen har därför vid 2009 års ingång ett eget kapital på 417 420 kronor.

Högt bland IFK:s målsättningarna står också satsningen ”Fotboll för alla”.

– Vi vill höja medlemsantalet i föreningen och öka fotbollsspelandet i Östersund, på alla nivåer. IFK ska vara en förening som ger plats åt fotbollsintresserade oavsett om man satsar mot en plats i A-laget eller vill utöva sporten på en mindre ambitiös nivå, säger Tagesson, som är nöjd över den föryngring som sker i föreningen:

– Den unga satsning som IFK nu gör genomsyrar föreningen från valet av Joakim Lundstedt som A-lagstränare och vidare in i styrelsen.

Ordförande: Anders Tagesson. Övriga: Bengt Eriksson (omval), Leif Heidenbeck, Andreas Tagesson (båda nyval), Henry Svensson (ny).

Utmärkelser: IFK:s centralstyrelses förtjänstmedalj i guld: Hans Johansson. FFF-priset till Årets kamrat: Gustaf Söderberg. Årets herrsenior: Lars Pihlström. Gamla IFK:s pris till bästa junior: John Hörnfeldt.