Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stötande med sänkt pension

Som många andra öppnade jag mitt orangea kuvert och konstaterade att pensionen sänkts med 2,7 procent. Det kallas balansering, vanligast bromsen.

Jag tänker mig att ungefär samma procentnivå i ökning kommer de arbetande till del i avtalsrörelser. Höginkomsttagares bonus i olika former är väl ingen mening att orda om. Eller arvoden i vår riksdag.

Nu tillhör jag inte dem som har det sämst. Men jag tänker på till exempel kvinnor som ligger under EU:s fattigdomsgräns (40 procent).

Korven är lika dyr för alla, men pensionärer får mindre pension. Lägger man därtill att vi betalar mer i skatt per hundring är dagens utveckling verkligen stötande!

Det är valår, och därför måste vi utmana våra politiska partier. I mitten av mars planerar vi en speciell aktivitet. Med våra röster, vi är cirka 2 miljoner pensionärer som röstar, tror jag att vi kan göra skillnad. Håll koll på kommande annonser.

Leif Persson, ordförande PRO Jämtlands län

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel