Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Straffmål blev IFK:s räddning

Det skulle dröja ända fram till matchminut 85 innan IFK Östersund kunde avgöra lördagens bortamöte med Härnösand i fotbollens herrtvåa. Det blev till slut 1-2, (1-1).

Som så många gånger förr var det skytteligaledaren Jonathan Lundbäck som skulle avgöra. Han var på väg igenom, vek av i löpriktning, men inte bättre för Härnösands försvar än att han föll över en hemmaspelares utsträckta ben. Domaren blåste straff och den tog Jonathan själv hand om på bästa sätt, vilket betydde 1-2.

Målet var hans 22:a för säsongen och han leder nu skytteligan överlägset, eller med sju måls marginal.

Slutminuterna kom sedan att präglas av stark hemmapress. Ett par gånger räddade IFK–försvaret på egen mållinje.

Segern var ändå rättvis. IFK hade före segermålet radat upp chanser, men inte lyckats förvalta möjligheterna. Spelmässigt dominerade alltså röd-vitt händelserna stort ute på plan.

Mittfältaren Martin Hedberg gjorde som vanligt en mycket bra match. Extra plus även till Sebastian Lundbäck och inte minst till 18-årige debutanten Filip Danielsson, som nu fick vikariera för magskadade Olle Danielsson på mittbacksplats. Filip är av flera väldigt talangfulla ungdomar som successivt matchas in försiktigt i östersundslaget.

Härnösand-Östersund

1-2, (1-1)

Målen: 0-1 (27) Ismael Zerroug Strömstedt, 1-1, (29) Bamekee Toure, 1-2, (86) Jonathan Lundbäck, straff.