Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Strålande avslutning på motig säsong för Borssén

/
  • Therese Borssén gjorde sitt bästa resultat i år i världscupen vid finalerna i Åre och slutade på delad tredjeplats.
  • Anja Pärson och Therese Borssén följer slalomtävlingen  i målfållan.  Det blev en spännande väntan för Borssén som till slut knep tredjeplatsen tillsammans med Sarka Zahrobska, Tjeckien. Vann gjorde Sandrine  Aubert, Frankrike, sex hundradelar före Fanny Chmelar, Tyskland.
  • Anja Pärson slutade på en elfteplats.
  • Damtrion i slalom; tvåan Fanny Chmelar, Tyskland, ettan Sandrine Aubert, Frankrike, och treorna Sarka Zahrobska, Tjeckien, och Therese Borssén, Sverige.
  • Frida Hansdotter hade andra bästa tid i det andra åket och klättrade till en sjätteplats.

Efter en tung säsong släppte det äntligen på hemmaplan för Therese Borssén. En tredjeplats och en stark laginsats ger motivation för sommarträningen.
– Extremt skönt, äntligen, säger Borssén.

Annons

Slalomspecialisten från Rättvik har haft en, som hon själv säger, tung säsong. Hon har åkt bra på träning men inte riktigt fått ut det på tävling. Hon inledde säsongen med en åttondeplats i Levi, Finland. Därefter har hon radat upp placeringar strax utanför topp-10.

solskenet i Åre kom äntligen framgången hon väntat på. Efter det första åket låg hon på en nionde plats. I det andra åket satsade hon friskt, släppte på och klättrade till en delad tredjeplats med Sarka Zahrobska, Tjeckien.

– Jag har haft en extremt tung säsong, jag behövde verkligen det här. Det känns skönt att ha en bra avslutning inför sommarträningen, och ett kvitto på att det jag gjort på träning ändå har funkat, säger Therese Borssén.

har ett starkt lag vilket de bevisade i går. Något som Borssén tycker har varit skönt under de tyngre stunderna.

– Det är motiverande och peppande att ha ett starkt lag att träna med. När man har hängt med på träningen så har jag ändå vetat att jag också har något. Man måste verkligen köra på för att vara snabbast på träning, säger 24-åringen.

Borsséns härliga avslutning ligger delvis i valet av skidor. Korta eller långa har varit den ständiga frågan i vinter för henne.

– Jag hade kortare från början men sen kom det här snacket om att alla bytte till längre skidor. Jag testade och de gick lite bättre och jag bytte. Men de längre har inte känts hundra så jag tänkte inför i dag att jag skulle gå tillbaka till de kortare för att kunna gå snävare, säger Borssén.

Sverige fick en fin resultatrad från damernas slalom; 3-6-7-11.

Frida Hansdotter var nervös vid start då hon hade en andraplats att försvara sen det senaste racet. Efter ett sämre första åk klättrade hon rejält i andra till sjätteplats.

– Jag vill väl göra det igen så därför var jag extra nervös. Men jag är nöjd över insatsen och jag lär mig hela tiden, säger Hansdotter.

Maria Pietilä-Holmner var den som hade det bästa slagläget efter första åket. Hon låg på fjärdeplats 15 hundradelar från pallen. Ett svagt mellanparti gjorde att hon ramlade ner till sjunde plats. En placering som hon prenumererat på under säsongen.

– Just nu är jag jättebesviken, jag hade velat så mycket mer. Men när jag summerar det här senare så kommer jag att vara nöjd.

Anja Pärson, som i torsdags var mycket besviken efter femteplatsen i super-G, var mycket gladare efter elfteplatsen i slalom. Pärson låg bra till efter det första åket som sjua. Men hon fastnade på innerskidan på väg in i vertikalen på mitten av banan och tappade mycket tid.

– Det var jättekul att åka och bra stämning. Jag kände mig väldigt peppad. Jag försökte att åka på ett annat sätt än tidigare under säsongen och det kändes riktigt riktigt bra, säger Anja.

Mer läsning

Annons