Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Strålkastarna tänds för Musik Direkt

Stora scenen badar i ett lila ljus. På en stor stege på hjul står Kalle Karlsson och fixar med de sista kablarna. Han har varit på Storsjöteatern hela dagen för att rigga med ljuset inför första delfinalen av Musik Direkt.


Det har tagit nästan en hel arbetsdag att rigga upp cirka 40 rörliga strålkastare och cirka 20 fasta.

– Det ska vara ett flexibelt ljus och det ska gå att använda till så mycket som möjligt, förklarar han.

I kväll ska tio band spela på scenen, och de spelar alla olika sorters musik.

– Ljuset ska inte bara vara rockljus, det finns solister också. Det ska skapa lite stämning ibland, säger Kalle Karlsson.

I kväll drar årets upplaga av Musik Direkt igång med den första av fyra deltävlingar. Vinnarna från varje deltävling går vidare till en länsfinal, 30 april. Länsfinalens vinnare får chansen att vinna nationella tävlingen som i år går i Uppsala under Kristi himmelfärdshelgen.

som vann förra årets tävling är gästartist i Östersund i helgen. Kingen är, liksom förra året, konferencier och Mia Kempff är projektledare. Som vanligt har det varit några stressiga dagar innan allt är klart för delfinal.

– Det är jättestressigt. Mest är det teknikfrågor som ska lösas. Vem kommer med vilka instrument och finns det kablar på Storsjöteatern eller måste de hyras in, berättar Mia Kempff.

Musik Direkt anordnas av Rikskonserter och de olika länsmusikorganisationerna. I länet är det Estrad Norr och Sensus som arrangerar delfinalerna och länsfinalen.

cirka 17 personer på Storsjöteatern i kväll och i morgon. 10 band tävlar i kväll om en chans att vinna Musik Direkts Riksfinal och få möjligheten att åka på en alldeles egen riksturné.

Syftet med Musik Direkt är att låta musicerande ungdomar inom alla genrer få spela på en riktig scen och möjligheten att knyta viktiga kontakter med ungdomar i andra delar av landet.