Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Strandskyddet måste ändras

Strandskyddet är en viktig fråga för många landsbygdskommuner som behöver skapa boendemiljöer i vackra naturområden för att locka till sig nya invånare.

Dagens regelverk hindrar landsbygdens utveckling och måste förändras. Det är en fråga jag drivit på flera sätt, bland annat via motioner i Sveriges riksdag.

SKL, Sveriges kommuner och landsting, har också uppmärksammat problematiken kring strandskyddet vilket är ytterst glädjande. Bland annat vill SKL att mindre sjöar och vattendrag med lågt skyddsvärde helt undantas från strandskyddet samt ge kommunerna större inflytande över dispenser för strandnära områden som är viktiga att bygga bostäder i.

I ett län som Jämtland är frågan om strandskyddet avgörande för utvecklingen. En av våra största konkurrensfördelar jämfört med andra län är vår vackra natur med vattennära områden.

För att locka fler människor till länet, både turister och åretruntboende, måste vi få möjlighet att bygga i attraktiva områden. Därför kommer jag att fortsätta arbeta för ett förändrat strandskydd, som tar hänsyn till både människa och natur.

Saila Quicklund (M) riksdagsledamot

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel