Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stressbasket och missar

Det var som en spegelbild av fjolåret. Jämtland stressade upp sig, spelade en-mot-en – och missade i massor. 49–60 mot Central sedan stockholmskorna gett Jämtland en äkta basketlektion.

Matchen var en karbonkopia av fjolårets säsong där Jämtland visade massvis av energi, jobbade stenhårt, spelade med högt tempo – men saknade en äkta pointguard och ett lugn i spelet.

Resultat: Ofantligt många missar. 31 respektive 17 procent på tvåor och treor vinner förstås inga matcher.

Central var motsatsen. Stockholmslaget tog tid på sig att hitta passningar och oftast slutade det med en insidemove av lagets och matchens två bästa spelare; Helena Klackenberg och Nina Risto.

Centralduon bokfördes för 14+9 respektive 17+12. Där har ni skillnaden i matchen.

– De gjorde rätt saker. Vi spelade mycket stressbasket och inte som ett lag, sa Sara G Karlsson i Jämtland.

En klockren analys. Även om Central stressades till 22 turnover av ett aggressivt Jämtland, var det här helt och hållet Centrals match.

Jämtland – vars bästa period kom under en sekvens i första halvlek, då man lyfte från 2–18 till 29–31 – kan inte klandras för sin arbetsinsats. Den är alltid prickfri.

Men som Sara G Karlsson säger:

– Vi vill så mycket, men får ut så lite.

Mycket av det berodde på att varken Danielle Elvbo eller Erica Gavelin förmådde lugna ned spelet. De spelade mest för sig själva och sköt hemska 5/27.

De försökte kompensera alla missar med nya och nya försök, men utan framgång.

Ni skulle behöva en lugnande faktor som Anne Farrell?

– Ja, vi saknar en ledarfigur, någon som samlar gruppen. Tanisha är bra, men hon är inte en sån som gör det.

Den spelartypen finns faktiskt redan i (tränings)truppen; Tina Eriksson. Hon får dock inte spela eftersom Dennis Cooper kräver att alla ska träna lika mycket och Eriksson inte har möjlighet till det.