Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Strippan: Tjejer sålde sex

Ägarkonflikten på Darlings överraskar inte Jonna som har jobbat på strippklubben.
– Det var helt andra villkor där än det är på andra ställen, säger dansaren.
Hon liknar stället vid en bordell.

Jonna jobbade på klubben under ett par månader och hon anser att kvinnorna som poserar, dansar och badar ihop med kunderna tjänstgör under slavkontrakt.

– Jag försökte förhandla om förtjänsten men Dragan var oresonlig och ville ha för stor del av det jag tjänade, så jag slutade. Betalade kunderna med kontanter tog han 30 procent och betalade de med kort tog han 40. Jag har jobbat på klubbar över hela Sverige och det är vanligast att man hyr sin plats och sedan själv tar förtjänsten, medan ägaren tjänar pengar på inträden och försäljning.

Kvinnorna kom från en rad olika länder och flyttades runt mellan Dragan Bratics olika klubbar. Jonna berättar om två kontrakt som skulle skrivas under. Det ena gällde boendet i tjejernas gemensamma lägenhet.

– Han skulle ha stenkoll och det var väldigt skrämmande. De som bodde i lägenheten fick fråga om lov när det gällde allt, som om de fick gå på affären eller gå ut och äta. Troligen var han rädd för att man skulle träffa kunder vid sidan om. Därmed kunde Dragan få problem och det kunde konkurrera med klubbens verksamhet.

Det andra kontraktet gällde anställningsvillkoren.

– Kortbetalningen behöll Dragan i en månad för att han skulle ha en hållhake på oss. Var man en timme sen behöll han en tusenlapp. Man skulle följa alla regler annars blev man straffad, säger hon.

I poolen försiggick enligt Jonna mer än de utlovade tjänsterna. Där såldes sex.

– En stund i poolen kostade 6 000 kronor för kunden men där fick man göra mer och då kunde man ta bra betalt, säger hon.

Hon upplevde att stämningen ofta var dålig och kvinnorna som jobbade hade svårt för att förstå varandra. För deras säkerhet påstods det att det fanns kameror uppsatta i alla utrymmen.

– Men jag såg inga kameror och en av tjejerna sa redan när jag började att det inte gick att lita på någon av dem som jobbade på stället.

Det kunde vara allt från en handfull gäster i lokalen upp till 30-40 stycken.

– Det var allt från värsta drägget till affärsmän. Gemensamt för nästan alla var att de ville ha mer än en lapdance och det var då man skulle sälja in ett möte i poolen.

Samtidigt var det viktigt att allt sköttes snyggt.

– Det ligger ju även i kundernas intresse att det som är otillåtet inte avslöjas. Skulle det komma ut att det är en bordell så skulle stället gå omkull.

Är Darlings en bordell?

– Jag vet inte hur det är nu, men det var det då.

Fotnot: Jonna heter egentligen något annat.