Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Strippklubb anmäler "maffiametoder"

Bolaget bakom Brinkebodas tidigare stripklubb, har anmält vad man kallar "maffiametoder" till DO, diskrimineringsombudsmannen.

Det är inte Dragan Bratic själv, utan styrelseordföranden i den firma som nu driver en nyöppnad klubb i Kiruna, som har vänt sig till DO.

Orsaken är, enligt Norrbotten Kuriren, att kommunen som myndighet påstås förfölja "enskilda individer, näringsidkare och verksamheter för att gynna egna värderingar och åsikter, trots att stripteaseverksamheten på klubben i dag är helt laglig".

Styrelseordförande i Stora Skedvi Restaurang, städ och byggservice är Carin Sares. Dragan Bratic ingår i styrelsen.

Det blev en uppblossad konflikt när Dragan Bratic lämnade Mörsil och i stället öppnade klubb i Kiruna. Tidigare i höstas togs konflikten upp på SVT:s Debatt från Göteborg.

Då mötte Dragan Bratic vänsterpartisten Lena Tjäder och Christine Brännvall, den drivande personen bakom facebookgruppen Nej tack till strippklubb i Kiruna.

Nu anmäler bolaget alltså hela kommunen till DO.