Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Strippklubben får alkoholtillstånd

Socialnämnden i Åre kommun säger ja till alkoholservering på strippklubben i Mörsil. Därmed går socialnämnden emot polisens remissvar.

– Vad förvånad jag blir, säger Dragan Bratic.

Alkoholhandläggaren tyckte inte att det skulle serveras alkohol på Brinkeboda värdshus. Anledningen var att polisen sagt nej i remissvaret eftersom Dragan Bratic förekommer i polisens brottsregister för ett trafikbrott. Han finns även i misstankeregistret angående brott mot lagen om allmän kameraövervakning.

Men allt detta har socialnämnden bortsett från. En enig nämnd beslutade att låta Dragan Bratic, BDS Alex AB, servera alkohol fram till klockan ett på natten.

Det är inget som säger att polisen ska ha sista ordet, men deras remissvar väger mycket tungt, förklarar Daniel Danielsson.

– Vi har den policyn i Åre att det ska vara hyfsat lätt att få alkoholtillstånd men det ska även vara hyfsat lätt att bli av med det, säger nämndsordförande Daniel Danielsson (C).

Enligt Daniel Danielsson går det inte att säga nej till serveringstillstånd med hänvisning till stripteaseverksamheten.

Dragan Bratic blir förvånad när ÖP berättar om det positiva beslutet.

– Jag har inte räknat med det, säger han och skrattar.

Han var säker på att politikerna skulle gå på polisens rekommendationer.

Nu ska han kontakta alkoholhandläggaren och diskutera igenom beslutet. Först därefter ska han besluta hur och när han ska starta med alkoholserveringen.