Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Strippor tvingades att prostituera sig

Dragan Bratic samarbetade med en estländsk agent i Estland som satt häktad misstänkt för medhjälp till prostitution och människohandel. Trots detta bröts inte samarbetet.

– Jag tror fortfarande att han är oskyldig, det spelar ingen roll om du säger att han är dömd, säger Dragan Bratic till NSD.

Dragan Bratic anlitade ifjol agenturen Eurostrip som hyrde ut dansare från Estland till olika strippklubbar i Europa.

I februari 2012 annonserade Mc Dragans på Eurostrips hemsida efter dansare. Samma månad häktade estländsk polis Eurostrips ägare Indrek Mandre. Han misstänktes för medhjälp till prostitution och människohandel. Kvinnorna som förmedlats till strippklubbar i Luxemburg och Grekland hade enligt åklagaren tvingats till prostitution.

– De här tjejerna visste inte att ett krav var att gå till separata rum och ha sex med kunderna på dessa klubbar, säger Steven-Hristo Evestus, statsåklagare i Tallin som ledde utredningen där det fanns 70 vittnesmål.

I februari 2012 anhölls Indrek Mandre som senare erkände. Han avtjänar fortfarande sitt straff.

Dragan Bratic valde att inte avbryta sitt samarbete.

– Eftersom att han satt i häktet bröts det ju lite för han kunde ju inte göra något då. Vi hade lite kontakt efteråt också men tyvärr har de ju förstört hans verksamhet. Jag tror fortfarande att han är oskyldig och det spelar ingen roll om du säger att han är dömd, säger han till Norrländska socialdemokraten.

Agenturen har sedan dess ändrat namn till Starlife och infört regler för att förhindra prostitution och människohandel.

I februari i år var Dragan Bratic en av Starlifes samarbetspartners men företaget har brutit med honom. Det framkommer när NSD ringer Starlife och utger sig för att vilja söka jobb på Mc Dragans klubbar i Sverige. En av konsulterna avslöjar att man slutat att förmedla strippor till Mc Dragans eftersom företaget bröt mot reglerna.

– Vårt mål är inte att sprida negativ information om våra gamla partners men det faktum att vi inte arbetar med dem längre säger nog.

Dragan Bratic själv vill inte kommentera.

–Jag har inget att kommentera, jag vill inte prata om de här grejerna, säger han till NSD.