Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Strömavbrott skapar problem

Läser att elbolagen tycker det är fel att betala ut avbrottsförsäkring till fritidshusägare vid strömavbrott.

Argumentet är att vissa till och med har huvudbrytaren avslagen, men vi som inte har det då?

Jag använder mitt fritidshus som ett andra hem och tillbringar så gott som all fritid där, och mer blir det när jag pensionerar mig.

Nu efter Ivar har jag inte kunnat vara där på grund av strömavbrottet för att, förutom 18 mils resa, rädda vattensystemet, ställa flaskor i baljor med mera.

När jag åkt därifrån säger de på radion att strömavbrottet kommer att vara till slutet av nästa vecka. Då hamnar man i ett annat läge.

Vid nästa tillfälle, ytterligare 18 mils resa, för att rensa frysen från alla tinade varor och vad har hänt med den nya tvättmaskinen? Eller högtryckstvätten, frostkänsliga färger och vätskor som jag burit in från uthuset för att skydda mot kyla? Huset har stått olarmat eftersom avbrottet var så långt att backupen också tog slut.

Så vi har också haft besvär och kostnader.

Eftersom ni tydligen vet vilka som har huvudbrytaren avslagen, bör de rimligen slippa nätavgiften under dessa tider, medan bland annat jag, som förbrukar mer ström än många fasta hushåll, ska innefattas av nuvarande regler.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel