Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Strömlöst på många platser

Drygt 4000 länsbor är just nu utan el. Strömsunds kommun är hårdast drabbat.

– Problemet kommer inte att vara löst idag, säger Magnus Hennius, presschef på Eon.

Stormen Hilde har resulterat i att många hushåll i länet saknar el just nu. Problemen grundar sig i träd som har fallit över elledningar, ledningarna har på så sätt förstörts.

3180 av Eons kunder i länet är just nu utan el, och Strömsunds kommun är hårdast drabbad. Där berörs 3043 kunder av problemen.

– Vi började tidigt i dag med att röja bort träd från elledningar, försöka hitta felen och sedan försöka laga det som inte fungerar, säger Magnus Hennius.

Han säger att de inte har en ordentlig prognos för när problemet kan vara löst. Orsaken är att stormen höll på under så lång tid och att skadorna har varit så omfattande.

– Ett stort antal kunder kommer inte att få tillbaka elen idag. Men vi har fullt fokus på detta och det viktigaste för oss är att lösa det här problemet så fort som möjligt, säger Magnus Hennius.

Kommer kunderna ha tillbaka elen i morgon?

– Vi jobbar för det men risken finns att även natten mellan måndag och tisdag kommer att vara strömlös för många, säger han och fortsätter:

– När det blir storm så vet vi att vi kommer att påverkas. Men att det är så här pass många som utan el är inte alls bra, säger Magnus Hennius.

Av Jämtkrafts kunder så är det ungefär 850 hushåll som saknar el för tillfället. Området kring Föllinge är det som är värst drabbat.

– Vi räknar i huvudsak med att de allra flesta ska tillbaka elen i dag, men vissa kan tyvärr få lite längre bekymmer säger, Kristina Andersson, pressansvarig på Jämtkraft.