Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dragkamp om besökarna i Strömsund

Lördagen 13 juni blir det dragkamp om besökarna i Strömsunds kommun med evenemang i Hoting, Strömsund och Lorås.

Annons

– Det inget ovanligt och så typiskt precis när sommaren drar i gång och allt ska ske på helgerna, säger Strömsunds turistchef Anna Gillgren.
Hotingmarknaden och nyöppning av Ivars Bilmuseum och Medeltidsdag i Lorås är den stora krocken som återkommer sedan tre år tillbaka.
Men nu tillkommer också att Grand Hotel i Strömsund ska fira 100-årsjubileum just 13 juni och i kommunens evenemangskalender finns samma dag en plantbytardag på Geologiska trädgården som Strömsunds trädgårdsförening hoppas locka folk till.
– En del evenemang kan ju locka lite olika folk och när det gäller marknaden i Hoting så är den ju öppen även söndag så de som vill kan gå på till exempel Medeltidsdagen i Lorås på lördagen, säger Anna Gillgren som tror att en lösning för att undvika krockar i framtiden är på gång:
– På J/H Turism jobbar man med en gemensam länskalender där arrangörer kan se vad som är inbokat. Då kan man välja själv om man lägger det samtidigt som något annat och hjälps åt att locka folk eller om man väljer ett annat datum. Det tror jag jättemycket på, säger Anna Gillgren.

Mer läsning

Annons