Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Företagare i Hammerdal flyttar ihop

/
  • Frisörskorna Eva Blomberg och Nathalie Johansson, bakom på bilden, som driver Evas Klippotek och Salong Utrikes i Hammerdal, flyttar i höst snett över gatan in i samma  lokaler som Helena Mattsson och Helskön. Foto: Patrik Sjödin
  • Lokalerna där Helskön, och i höst även två frisörskor,  huserar, ligger centralt i Hammerdal.

Tanken har funnits länge. I höst blir den verklighet. De tre företagarna, Eva Blomberg, Nathalie Johansson och Helena Mattsson, flyttar ihop under samma tak.

Annons

Där kommer man nu rymma allt från topp till tå. Helena Mattsson, som driver Helskön salong och butik, fortsätter sitt breda koncept med hud-, nagel- och fotvård, sminkning, vaxning, färgning/formning av fransar/bryn och genom sin anställda Carina L Pålsson även massage. Det kompletteras sedan med hårvård genom frisörskorna Eva Blomberg och Nathalie Johansson.

– Eftersom vi hör lite till samma bransch, så kan vi göra lite extra roliga aktiviteter tillsammans, som tjejkvällar och gemensamma presentkort med toning, klippning samt sminkning eller manikyr till exempel, säger Eva Blomberg.

De ser alla tre också många andra fördelar, även utanför det rent praktiska och ekonomiska som att dela på kostnader för hyra, telefon och marknadsföring bland annat.

– Det blir roligare när man är fler. Och vi kan samarbeta på ett annat sätt. Om man är upptagen med en behandling så blir vi fler som kan svara i telefon eller ta kassan till exempel, säger Helena Mattsson.

– Vi har ju många gemensamma kunder redan och nu kommer vi kunna dra kunder åt varandra, säger Nathalie Johansson.

Nu kommer dessutom få utrymmen som bättre passar behoven. Eva Blomberg och Nathalie Johansson, mor och dotter, delar nu på 112 kvadratmeter just nu för sin frisörverksamhet.

– Det är onödigt och för stort. Dessutom skulle det behöva renoveras, men bli dyrt, säger Eva Blomberg.

Då även Helena Mattsson hade ett oeffektivt nyttjande av sina 170 kvadratmeter snett över gatan så blev flytten en lyckad lösning för alla parter.

Flyttlasset går i slutet av augusti och planerad gemensam öppningsdag är satt till fredag 4 september. Premiärhelgen bjuder också på en annan intressant plussida av samarbetet:

– Vi ska ha firmafest och gå på dans med Jannez i Fyrås.

Mer läsning

Annons