Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Maskeradbal för omsorgen

/
  • Sandra Ingridsson och Marika Johansson, avgångselever på omvårdnadsprogrammet på Hjalmar Strömer-skolan i Strömsund, gjorde ett annorlunda projektarbete – en maskeradbal för brukare och personal inom omsorgen. Den hölls i Oasen på Folkets Hus i Strömsund.
  • Sandra Ingridsson och Marika Johansson, avgångselever på omvårdnadsprogrammet på Hjalmar Strömer-skolan i Strömsund, gjorde ett annorlunda projektarbete – en maskeradbal för brukare och personal inom omsorgen. Den hölls i Oasen på Folkets Hus i Strömsund.
  • Mitt i dansens virvlar fanns från vänster, Ulla Markusson, utklädd till prinsessa, David Flodin som Thomas di Leva, cowboyen Kent Tåqvist samt Lena Olofsson.
  • Personalen inom omsorgen fick jobba hårt runt på dansgolvet under maskeradbalen. Paret till vänster är Henrik Sponton som dansar med jultomten Annika Wiik och till höger syns en annan ur personalen, Lola Wahlström, som dansar med Roland Jonsson.
  • ”Prinsessan” Ulla Markusson fick pris för bästa utklädnad.
  • Mitt i dansens virvlar fanns i paret till vänster, Ulla Markusson, utklädd till prinsessa, och David Flodin som Thomas di Leva, och till höger cowbyen Kent Tåqvist dansande med Lena Olofsson.
  • Mitt bland ballongerna dansade Ulla Markusson, utklädd till prinsessa, och David Flodin som Thomas di Leva.

När Strömsundseleverna Marika Johansson och Sandra Ingridsson skulle göra projektarbete blev det ett enkelt val – men väldigt annorlunda. De ordnade en maskeradbal för omsorgen.

Annons

– Jag fick idén när jag jobbade inom omsorgen i somras och visste direkt vad jag ville göra som projektarbete. Sandra tyckte också att det var en bra idé och hakade på, säger Marika Johansson.

Tjejerna går sista året på omvårdnadsprogrammet på Hjalmar Strömer-skolan och har båda haft sin praktik just inom omsorgen. Där har de sett behovet för brukarna och syftet med arbetet var givet:

– Att förgylla deras vardag. Att de skulle få göra något annorlunda. Det händer ju så lite för dem här, säger Sandra Ingridsson.

– Att komma ut och träffa andra och vara tillsammans, även med personalen, under lite andra former. Att det blir lite mer på ”riktigt” med ett band som spelar, att de får gå och köpa fika själv och så, säger Marika Johansson.

Maskeradbalen hölls i Oasen på Folkets Hus i Strömsund i tisdags kväll och blev jättelyckad. I princip alla på de inbjudna boendena i Strömsund kom dit och många hakade på temat med utklädningar, där bland annat en cowboy, prinsessa, jultomte och Thomas di Leva syntes ute på dansgolvet.

– Just att få klä ut sig tyckte de var roligt, de lever sig in och många hade laddat länge för det här. Sedan var det uppskattat att personalen och vi och några av våra kompisar också var här och dansade med dem, säger Marika Johansson.

Som ett extra minne av kvällen hade Marika och Sandra ordnat så att några från mediaprogrammet ställde upp en fotostudio där de som vill fick fotografera sig. Av bilderna ska de sedan göra ett collage och ge till boendena.

Sponsorer, eget brödbak, samt generösa priser för både lokal och band, gjorde att projektet maskeradbal gick ihop och alla inblandade var nöjda.

– Vi vurmar både för ungdomarna och den här publiken och tvekade inte en sekund på att ställa upp. Det var jätteroligt att se dem dansa och stuffa till att från softa ballader till hårdrock, säger Per Estliden i bandet Norrland som stod för musiken.

– En jättebra idé som blev väldigt lyckad och uppskattad. De var så lyckliga alla som var där, säger Lena Johansson enhetschef på gruppboendena.

 

Mer läsning

Annons