Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mor och dotter gör klipp tillsammans

/
  • Frisörskorna Eva Blomberg och Nathalie Johansson är mor och dotter som jobbar ihop i Hammerdal. Mamma Eva längst bort jobbar med Anna-Greta Brännholm som har hunden Quinni i knät och bredvid står dottern Nathalie med kunden Mia Johansson.
  • Nathalie Johansson planerar färgning och klippning av Mia Johanssons hår.

Att jobba tillsammans mor och dotter skulle för många vara en omöjlighet. För Eva Blomberg och Nathalie Johansson i Hammerdal har det gått utmärkt i snart fem år.

Annons

– Det går toppen. Vi har inte rykt ihop en enda gång på fyra och ett halvt år, säger Nathalie Johansson, som är dottern.
Mamma Eva Blomberg har jobbat som frisör länge, först i Strömsund och sedan, efter flytt till Hammerdal, hemma i källaren. Från november 2004, driver hon Evas Klippotek centralt i Hammerdal, och dottern Nathalie som också halkat in på frisörspåret, har Salong Utrikes i samma lokaler.
– Vi pratar ju inte så mycket med varandra under dagen. Då pratar vi med våra kunder, säger Eva Blomberg.
Frisöryrket var inte planen först för Nathalie. Hon hade siktet inställt på hästar och hippologutbildning.
Men sommaren mellan åttan och nian, när hon skulle fixa till sitt och kompisarnas hår nere i källaren, så upptäcktes att det fanns talang. Och det växte sedan till ett intresse och gymnasievalet föll på frisörskola i Örnsköldsvik.
Efter lärlingsår och ytterligare en tid som anställd i Östersund så gick sedan flyttlasset hem till Hammerdal och start av eget företag i samma lokal som mamma.
– Jag ser enbart fördelar med det. I stället för att gå och vara lite småsur, så är man nu inte rädd att säga rakt ut vad man tycker och tänker, säger Nathalie Johansson.
De hade också testat på att jobba tillsammans en tid under utbildningsperioden. Eva var sjukskriven och sommarlediga Nathalie hoppade in med mamma i bakgrunden. Testet utföll bra.
– Vi funkar nog ganska bra i lag, säger Eva Blomberg.
Oron när de skulle jobba tillsammans gällde i stället enbart om kundunderlaget skulle räcka till. Men det var inte heller något problem.
– Det kommer folk från många olika håll hit och klipper sig. Tidigare kunder från Strömsund, från Rötviken och Borgvattnet har vi många kunder ifrån, säger Eva Blomberg.
Frågan om trender i hårmodet för våren var tuffare att ge ett säkert svar på för de båda frisörerna.
– Hammerdal är så litet så vi märker inte av så mycket. Dessutom är allting modernt nu, men både i kläder och hår så har 50–60-talens stil det varit populärt en tid, säger Eva Blomberg.
Önskemål som återkommer ofta är dock att få frisyrer som stjärnor från tv.

Mer läsning

Annons