Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Paintballklubben i Hoting laddar om

/
  • Hotings paintballklubb har precis öppnat banan för säsongen. Fjolårets premiärår blev en stor succé med 44 medlemmar på de blott två månader man hann spela och banan var bokad varje helg med allmänhet, föreningar och företag. Här några av styrelsemedlemmarna i en duell, från vänster Simon Nilsson och Christoffer Pettersson inne i husvagnen mot Mikael Mattsson, som kikar fram bakom hörnet, och Johan Näslund och Henrik Holmlander vid bilen.
  • I en glänta har man satt upp en skrotig husvagn och bil som kan fungera som skydd. Från vänster Simon Nilsson och Christoffer Pettersson inne i husvagnen mot Mikael Mattsson i hörnet och Johan Näslund och Henrik Holmlander vid bilen.
  • Klubbstugan, invid banan bakom nya bilmuséet, har klubben fått låna av den vilande skytteföreningen.
  • Ordförande Mikael Mattsson tar sikte på en ny säsong.

Fjolårets korta premiärsäsong blev en succé. Nu laddar Hotings paintballklubb om på nytt. Förra helgen öppnades banan för året.

Annons

– Det har blivit ett rejält uppsving och intresse för det här. Vi fick 44 medlemmar i fjol på bara två månader, säger Mikael Mattsson, ordförande i klubben.

Det var i april i fjol som man börja spåna och smida planer på att starta en paintballklubb. Tre månader senare stod banan klar.

– Ivars bil ställde upp med mark som vi kunde röja upp och komplettera med några enkla hinder till en inhägnad skogsbana på 400 gånger 70 meter.

Redan vid invigningen, tredje helgen i juli, anades att det skulle bli succé. Då var det nämligen fullt med folk även i det man kallar ”safe zone”, en avskärmad plats inne på banområdet dit man får gå när man är ute ur spelet.

– Vi har gjort ”safe zone” lite annorlunda än på andra banor, med en glasruta där man kan kika ut och följa spelet. Där har vi också haft ganska mycket åskådare. Som vid invigningen då det var 50–60 personer där, trots att det var Åsele marknad samtidigt.

Paintball, där man delas in i lag och med en gevärsliknande markör skjuter färgkulor på varandra, lockade många. Både medlemmar som blev aktiva spelare i klubben och tillfälliga spelare i form av företag och föreningar.

– Sedan vi öppnade hade vi bokat varje helg så länge det var väder. Och de företag och föreningar som varit här har visat intresse av att komma tillbaka.

Paintballklubben har jagat sponsorer och bidrag från alla möjliga håll och är oerhört tacksamma för all hjälp som de fått.

– Företag och föreningar här runt omkring har ställt upp jättebra. Klubbstugan har vi till exempel fått låna av den vilande skytteföreningen och lufttuberna till markörerna får vi fylla på hos dykarklubben.

Två huvudtankar med klubbens arbete är att ha hård säkerhet och låg kostnad.

– Åldergränsen är 16 år och innan man är myndig måste man ha målsmans tillstånd. Skyddsmask är obligatoriskt för att skydda ögonen och alkoholförtäring är absolut förbjudet.

– Vi driver inte heller det här med vinstsyfte. Kulor är till exempel ganska dyrt, men vi ”kränger” dem billigt, i princip till inköpspris.

Klubben hoppas och tror på fortsatt framgång:

– Det finns inte så mycket att hitta på här i Hoting och bara vi i hela kommunen som har paintball.

En actionbana för en sportvariant av paintball är också under uppbyggnad.

Mer läsning

Annons