Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Städade inte upp på gården efter brand – får betala 10 000 kronor i vite

En man på en ort i Strömsunds kommun döms att betala 10 000 kronor i vite då han inte rivit och transporterat bort två eldhärjade hus på sin gård.

Annons

Det var i oktober 2015 som miljö- och byggnämnden i Strömsunds kommun beslutade att mannen skulle riva och transportera bort de båda byggnaderna. Om så inte gjorts senast två månader efter att beslutet vunnit laga kraft skulle mannen åläggas att betala vite på 10 000 kronor för varje månad som han underlåtit att göra detta.

I juli i år skickade nämnden in en ansökan till mark- och miljödomstolen där de yrkade att mannen skulle betala 10 000 kronor för tiden 12-april – 11 maj 2016.

Mannen själv har bestritt yrkandet och bland annat menat att det varit svårt för honom att få till en uppgörelse med försäkringsbolaget. Han har även haft planer på att restaurera byggnaderna men drabbats av ryggproblem och därför inte kunnat göra detta. Han har även sagt att han velat få ut skadestånd på byggnaderna från den person som tänt eld på dem, och att det därför varit viktigt att man inte byggt upp dem innan detta blivit klart.

Rätten bedömer dock att föreläggandet av vite vunnit laga kraft och att mannen måste betala det. Han har öveträtt skyldigheten med en månad och ska därför betala de 10 000 kronorna.

----

Läs mer:

Villainbrott i Fjällsjö – polisen har säkrat vissa spår

Villainbrott i Skyttmon

Två åtalas för misshandel i Strömsund

Mer läsning

Annons