Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Strömsunds kommun i nytt samarbete med Arbetsförmedlingen: ”Ska skapa 100 extratjänster under året”

Förra året samarbetade Strömsunds kommun med Arbetsförmedlingen i en satsning på extratjänster, en satsning som enligt kommunen varit framgångsrik. Därför sluter nu kommunen en ny överenskommelse med Arbetsförmedlingen med ett mål att skapa 100 stycken extratjänster under 2018.

Under förra årets satsning mellan Strömsunds kommun och Arbetsförmedling var målet att skapa 40 extratjänster i kommunen, slutresultatet blev enligt kommunen 27 stycken. I år är målsättningen högre, då man räknar med att skapa 100 stycken extratjänster till personer som står långt från arbetsmarknaden.

– Vård- och socialförvaltningen står inför en utmaning med kommande pensionsavgångar och vår absoluta målsättning är att utveckla deltagarna till framtida kollegor inom vård och omsorg. Extratjänster är en välkommen förstärkning och med dessa extra resurser kan vi öka utbudet av servicetjänster till kommuninvånarna samtidigt som vi avlastar personal på våra arbetsplatser, säger socialchefen Aki Järvinen på kommunens hemsida.

Det nya samarbetet mellan Strömsunds kommun och Arbetsförmedlingen skrevs i dagarna under av kommundirektören Anneli Svensson och Arbetsförmedlingens chef i Strömsund, Håkan Olsson.

– Vi är väldigt glada att vi genom den nya överenskommelsen om 100 extratjänster ytterligare stärker och utökar vårt samarbete. Överenskommelsen kommer att vara en viktig del i att de som står långt ifrån arbetsmarknaden får en möjlighet till egenförsörjning, tillhörighet och att utifrån sina förutsättningar och kompetenser bidra med samhällsnytta, säger de.

Läs mer:

Den rivna muralmålningen i Backe får nytt liv

Åttondeklassare i Strömsund lär sig om HBTQ-frågor – kultursamordnare: ”Det finns en problematik med fördomar kring HBTQ-personer”