Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Strömsunds kommun investerar i förskolan

Det blir allt fler barn i Strömsund och kommunen står nu inför nya investeringar i förskolan. – Ett angenämt problem som är meningsfullt att lösa, säger kommunalrådet Susanne Hansson.

Förskolan i Backe börjar bli för trång för alla barn och det är flera som står i kö. Lösningen blir att bygga om skolans nuvarande hemkunskapslokal till förskola och flytta hemkunskapen till högstadiebyggnaden. Kommunstyrelsens arbetsutskott föreslår därför att det beviljas 1,5 miljoner kronor till ombyggnaden som ska börja snarast möjligt.

I centrala Strömsund pågår arbetet med att bygga om det gamla HVB-hemmet nära kyrkan till förskola. En avdelning har redan öppnat, men det krävs ytterligare 1,5 miljoner kronor för att färdigställa allt ihop med lekutrustning och utemiljö. Även de pengarna vill arbetsutskottet bevilja och förslår att de sammanlagt 3 miljoner kronorna ska tas ur kommunstyrelsens ospecificerade pott för investeringar under 2017.

– Det är fantastiskt roligt att vi har så många fler barn, det lovar gott inför framtiden. Det säger kommunalrådet Susanne Hansson (S), som anser att investeringsbehovet blir ett angenämt problem att lösa.

Beslutet tas på kommunstyrelsens nästa sammanträde i slutet av oktober.