Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Strömsunds socialdemokrater, ryck upp er

Annons

Jag tycker mig se en stark tendens till att socialdemokrater i små kommuner inte vågar stå för sina grund ideologier och det kommer också att leda till ett ännu större fall vid nästa val.

Vi är sosseväljare för att vi vill ha ett styre som tänker på alla i samhället. Vi vill främja att vi har en mångfald och olikhet som vi är stolta över. I detta ingår även att man ska få bo var man vill i vår kommun och ändå kunna få känna att man inte blir trampad på.

I själ och hjärta kommer jag att fortsätta att vara socialdemokrat, men i kommunvalet vet jag faktiskt inte.

Det är dags att visa att ni är sossar om ni vill ha våra röster. Att vara det parti som sparar mest pengar är inget som man vinner röster på och jag hoppas att det fortfarande är så att alla röster är lika viktiga. Det funkar inte att hela tiden tala om att det inte finns några pengar för att ge oss dåligt samvete. Det finns pengar, det handlar om prioriteringar. Ge oss i stället en tro på framtiden, vi behöver det.

En annan fråga som berör alla partier i kommunpolitiken är att ni måste få med fler yngre människor i era partier, samt lyfta fram de som redan sitter med.

Det kan vara nyttigt för gamla människor att ställa sig upp i ”bussen” och erbjuda någon yngre en plats, era muskler förtvinar om ni sitter för länge.

Så till hälsocentralen i Gäddede! Ja vad kan man säga mer än att det ger politiken ett mycket oseriöst intryck att komma med ett politiskt utspel i detta skede av processen. Kanske hör det ihop med att ni suttit för länge, det går lite långsamt…

Pengarna som redan är satsade på prospektering hade kunnat sparas, eller? Har på omvägar hört att det ska läggas 2 miljoner på att fundera på om skolan i Jormvattnet ska få finnas kvar. Det låter naturligtvis som en skröna men om så är fallet så har jag ett mycket bättre förslag. Ta de två miljonerna och köp biljetter till en kärlekssemester åt föräldrarna i Frostviken så ska vi se om inte skolorna behövs sen!

Mer läsning

Annons