Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Strömsundskillar får visa sina talanger i tv

15-åriga Joacim Hoffman och Alexander Söderlund från Strömsund, som sysslar med mikrofonmim, har kommit med i TV4-programmet Talang. I morgon är det inspelning i Stockholm.

Annons

– Det är nervöst nu, men det kommer säkert bli ännu värre när man är på väg ner, säger Joacim Hoffman inför avresan i kväll.

Mikrofonmim är en rätt ovanlig underhållningsstil där en person gör ljud som en annan samtidigt gör rörelser till. Joacim och Alexander, som tidigare hade sysslat lite med komedidans, fastnade för mikrofonmim i somras.

– Vi såg några som gjorde det och det såg så kul ut, så vi blev intresserade och testade själva, säger Alexander Söderlund.

Det har blivit en hel del träning tillsammans sedan dess för att tajma ljuden och rörelserna där till exempel en dörr öppnas eller en moped kickas i gång. Dessutom några rejält bejublade uppträdanden.

– Vi var bland annat med som pausnummer på Mr Vattudal, en tävling för niorna på skolan som hölls på Folkets Hus före jul, säger Alexander Söderlund.

Det uppträdandet går att se på OP.se, ÖP:s hemsida på internet. Där ser man att det inte är någon lätt underhållningsstil.

Vad är det som är svårast med mikofonmim?

– Det är speciella ljud, som till exempel häst. Det kan jag ju nu, men det var jättesvårt i början, säger Joacim Hoffman som är den i duon som håller i mikrofonen.

– Det är att vara så tajmad och synkroniserad så att det ser bra ut. Man får helst inte ha ögonkontakt heller utan ska låtsas om att den andre inte är där, säger Alexander Söderlund som gör rörelserna till.

Duon , som kallar sig för The Goose, spelade in en film på sig själva och skickade in till Talang för rätt länge sedan. De hade nästan förlorat hoppet om att komma med.

Men i tisdags kom samtalet från TV4.

– Vi blev så glada att vi var helt stumma nästan, säger Alexander Söderlund.

I morgon spelas programmet in i Stockholm med Tobbe Blom och Markoolio som programledare. Där ska Strömsundsduon köra två minuter ur Folkets Hus-uppträdandet.

Juryn med Bert Karlsson, Charlotte Perelli samt artistagenten Johan Pråmell, avgör sedan vilka som går vidare. Serien sänds i TV4 med start 3 april.