Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Struligare än på länge för Dragons

En strulig säsong med ekonomiska bekymmer och ovanligt många skador har skakat om "Drakarna".

Annons

Med tanke på den utlovade orkanstormen i Medelpad och Jämtland under torsdagen... kan vi tala om "storm" även för basketlaget?

– Ha-ha! Vi har haft mer turbulent än vanligt. Det har gjort att vi ändrat målsättning. Den är mer långsiktig i år. Vi vill utveckla våra mindre rutinerade spelare för att vi på slutet av säsongen ska se positiva resultat, säger Peter Öqvist.

Sundsvallscoachen har ringat in ett fokusområde för att det ska bli seger.

– Vi behöver spela bra försvar, nära vårt max. Jämtland är ett lurigt lag, med Adama och Peterson som mycket bra spelare. Nye Carter är också riktigt bra. Han hade fina siffror både mot Örebro och från tiden i Polen.

Sundsvall kan glädja sig åt att man dämpat effekterna av all turbulens. Laget har vunnit sju matcher och spelat riktigt bra basket.

– Det finns en stabilitet. Jag är mycket nöjd med vår attityd. De yngre spelarna vågar och de äldre tycker inte synd om sig själv utan har tagit ledaransvar.

Sundsvallscoachen hoppas på mycket publik, något som det kan bli eftersom det är fri entré. En viss nyfikenhet lär förstås finnas på lagets båda nya spelare; Jonathan Persson och Jawan Carter.

– Jonathan är lite större än Aegir (Steinarson) och lever mer på sitt spelsinne, men båda två har liknande roller, säger Peter Öqvist.

Just Aegir Steinarson är Sundsvalls enda skadebortfall och han ersätts av nye Jonathan Persson.

Jämtland räknar bort kvartetten Stefan Hellgren (spricka i fingret, kastar gipset på måndag), Jimmy Widell (blir meniskopererad under torsdagen), Luka Marolt (knäet) och Max Tandberg Wall (häl). Däremot är Serabilo Boucari tillbaka efter att ha missat matchen mot Örebro.