Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Struligt för Bachirou i landslaget – landskampen krockar med eventuell cupsemi mot ÖFK

Förre ÖFK-hjälten Fouad Bachirou är som bekant landslagsman för Komorerna.
Efter stort strul kring en träningsmatch verkar det nu bli så att en landskamp krockar med en eventuell cupsemi – mot just ÖFK.

Läs också: (+) Bobo Sollander gör träningscomeback – följ onsdagens träning här

Fotbollskanalen har pratat med Fouad Bachirou om den kommande landskampen med Komorerna.

De ska möta Kenya i Marocko den 23:e mars, verkar det nu som. En träningsmatch som varit omtvistad och flera gånger sett ut som att den inte blir av.

– Den senaste landskampen hade vi i november och där tog ledarstaben ansvar för den finansiella delen (via lån). Förbundet och regeringen sa att de skulle betala tillbaka, men de har inte sett något av det, säger han till Fotbollskanalen.

Läs också: (+) Widgren om samtalet med Lagerbäck och beskedet till Norge: "Inget jag kommer ligga sömnlös över"

Förbundets president har avgått och spelare har krävt att villkoren för landslagsspel ska förbättras.

Bachirou själv har fått betala ur egen ficka för att spela med landslaget, redan när han blev landslagsspelare, som ÖFK-spelare 2014.

– De sa att de skulle betala tillbaka, men man visste att... Man fick vänta väldigt länge, och ibland gav man bara upp och betalade själv. Man var bara glad över att vara där. 

När nu matchen ser ut att bli av är det ett nytt problem för Bachirou. Om Malmö når cupsemi, där de i så fall skulle möta vinnaren av ÖFK och Gais, så krockar det med landskampen. Men Bachirou skulle då välja ett möte med sitt gamla lag.

Men om Malmö inte går vidare är han osäker.

– Jag vet inte än. Jag fick veta igår att landskampen blir av. De måste skicka bekräftelsen till Malmö och sedan får vi se.

Läs också: Därför var inte ÖFK:s vinst större – nya miljoner väntas rulla in: "Kommer få in stora pengar"